Categorieën
De Nieuwe Mecenas

De Nieuwe Mecenas: Het Programma

Met gepaste trots presenteren we hier een eerste blik op het programma van De Nieuwe Mecenas: Een diverse avond over de toekomst van het mecenaat in Nederland, over gulle gevers aan kunst en wetenschap, over kleinschalige crowd funding en het grote geld van Joop van den Ende. Met opinie, debat en een kunstmarkt met jonge kunstenaars om zelf te financieren.

We trappen af met een column van happyChaos’ eigen Floor Rusman, waarna verschillende experts in debat zullen gaan over het financieren van kunst en wetenschap in Nederland. Onder begeleiding van Leonard Ornstein nemen plaats aan tafel: Benno Tempel (Directeur van het Gemeentemuseum Den Haag), Sigrid Hemels (Hoogleraar Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit, deskundige op het gebied van kunstmecenaat), Roy Cremers (oprichter voordekunst.nl, voormalig medewerker van Foam en het Stedelijk Museum) en Theo Schuyt (Hoogleraar Filantropie aan de VU Amsterdam).

Maar een happyChaos-avond is natuurlijk meer dan debat alleen. Na het debat zal De Nieuwe Liefde omgetoverd worden tot een kunstmarkt, waar verschillende fotografen, schilders, videokunstenaars en musici hun kunsten zullen vertonen. Of zij dit daadwerkelijk kunnen doen is aan jou: zonder financiële steun zal de schilder niet schilderen, noch de dichter dichten. Laat je een statig portret schilderen, verrijk je de sfeer door de muzikant te ondersteunen, of geef je liever om de kunstenaar onafhankelijk te laten werken? Wat voor een mecenas ben jij?