Categorieën
Events

happyChaos presenteert: de wankele waarheid

Nieuws is een selectie en interpretatie van wat er in de wereld speelt. Brengt de krant daarmee de leugen in het land of is de waarheid slechts gekleurd?

Van het bedenken van de kop tot de allerlaatste letter, een journalist is altijd bezig met het maken van afwegingen en keuzes. Dat is niet nieuw: de dilemma’s over de nieuwsvertolking en de waarheid zijn eeuwenoud. Maar in een veranderende wereld ontstaan ook in de journalistiek nieuwe vraagstukken.

Zo biedt het internet onbegrensde mogelijkheden, maar staat het tegelijkertijd de zoektocht naar de waarheid in de weg. Journalisten wordt verweten clicks boven kwaliteit te stellen en de lezer lijkt warmer te worden van meningen dan van feiten.

Creëren deze zaken een mediawerkelijkheid?

In gesprek met elkaar, experts, en anderen willen we op zoek naar antwoorden op deze vraagstukken. Of zijn die net zo moeilijk te vinden als de waarheid zelf?

Op de avond zullen aanwezig zijn:
Kim van Keken (Follow the Money), Romana Abels (Trouw), (voormalig Midden-Oosten correspondent), Misja Pekel (Medialogica), Thomas Bruning (NVJ), Xandra Schutte (De Groene Amsterdammer – o.v.), Thomas Muntz (Investico), Gerschwin Bonevacia (dichter), Nicas van den Brink (3D-artiest).

De discussies zullen worden geleid door:
Frederique de Jong(freelance presentator en moderator), Thijs Broer (Vrij Nederland), Ijsbrand van Veelen (de Denkfabriek)

Wanneer: 14 juni
Tijd: 19.30 – 22.00 programma, daarna feest in Lab111
Waar: Lab111 Amsterdam, Arie Biemondstraat 111
Tickets: 10 euro, hier
Zie ook Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *