happyChaos presenteert: Mijn Amsterdam, Ons Europa

 

 

 

 

 

In Amsterdam geboren en Europeaan. Uit Europa maar ook Amsterdammer.

Met haar 180 nationaliteiten is Amsterdam hét Europese voorbeeld van een diverse stad met de ambitie om innovatief, groen en bovenal tolerant te zijn. Mede dankzij de Europese Unie weten steeds meer internationale bedrijven, beleggers, toeristen, expats, vluchtelingen, arbeidsmigranten en buitenlandse studenten onze stad te vinden.

Deze groeiende mobiliteit biedt de stad veel kansen, maar heeft ook een keerzijde: de stad wordt duurder, studenten komen moeilijk aan woonruimte en door massatoerisme ligt monocultuur op de loer. Voor wie is er (g)een plek, hoe delen we de stad met zoveel verschillende mensen en wat betekent dit voor onze identiteit? Kan je zowel Amsterdammer als Europeaan zijn?

HappyChaos ziet chaos! En daar waar chaos is, organiseren wij een avond vol inzicht, kunst, feest en debat. Wij onderzoeken wat er tijdens de Europese verkiezingen voor jou op het spel staat als jonge Amsterdammer en/of Europeaan. Op 23 mei gaan de stembussen open. Dus kom op 18 mei naar de Stadsschouwburg, laat je verrassen, praat mee en dans!

 

Koop hier je tickets

Meer informatie over sprekers vind je hier