Categorieën
De Nieuwe Mecenas

‘De Nieuwe Mecenas’

Na het succes van ‘Kamp Holland’ presenteert happyChaos vrijdag 13 mei een nieuw evenement in De Nieuwe Liefde, het nieuwe debatcentrum van Huub Oosterhuis (De Rode Hoed).

Wie is de nieuwe mecenas? Ontwerp: Ruben Verkuylen/Tom Lugtmeijer

Beschermheren en -vrouwen van kunst en wetenschap hebben zich altijd opgeworpen, van de Romein Gaius Cilnius Maecenas tot aan het DeLaMar Theater van Joop van den Ende. Aan de vooravond van aangekondigde hervormingen in de kunstsector staat het mecenaat echter in hernieuwde belangstelling. Nu de overheid zich op veel fronten terugtrekt ontstaat er –noodgedwongen– ruimte voor ‘de nieuwe mecenas’. Op vrijdag 13 mei gaat happyChaos op zoek naar een invulling van het Nederlandse mecenaat in zowel kunst als wetenschap die past bij deze tijd. In debat en gesprek met verschillende experts en actieve mecenassen duiken we diep in de problematiek van dit onderwerp. We sluiten de avond af met een mini-festival, waarbij de bezoeker zelf de rol van mecenas op zich neemt, om de band te laten spelen, de dichter te laten dichten en de schilder te laten schilderen.

Volg ons de komende tijd op deze website of facebook, voor meer informatie over het programma, sprekers en andere wetenswaardigheden.

De kaarten zijn te koop via de website van De Nieuwe Liefde

Één reactie op “‘De Nieuwe Mecenas’”