Categorieën
De Nieuwe Mecenas

De Kunstmarkt

Een happyChaos-avond is natuurlijk meer dan alleen debat. Tijdens het tweede deel van de avond zal De Nieuwe Liefde omgetoverd worden tot een kunstmarkt, waar verschillende jonge kunstenaars u zullen proberen te winnen als mecenas. Zonder steun zal de schilder niet schilderen, noch de dichter dichten. Bekijk hier alvast de deelnemers:

Joep Hegger

Singer-songwriter Joep Hegger brengt in de hal zijn eenvoudige op folk geïnspireerde liedjes ten gehore. Hij was al met enige regelmaat te horen op avonden van het Amsterdam Songwriters Guild, nu brengt hij binnenkort zijn eerste EP uit. Check voor meer informatie en muziek zijn myspace.

Nafiss Nia zal gedichten voordragen in de glazen lift. Zij publiceerde meerdere dichtbundels en werkt momenteel aan een roman. Naast dichter is zij schrijver, filmmaker, journalist en vertaler. Binnenkort komt haar vertaling van een bloemlezing van honderd jaar moderne Perzische korte verhalen uit. Zie ook haar blog.

Kunstenares Tatjana Macic is een ware duizendpoot, naast haar beeldende kunst, schrijft ze verhalen en gedichten over hedendaagse kunst voor diverse kunstbladen en tijdschriften. Ze studeerde aan de kunstacademie AKI in Enschede en de Universiteit van Amsterdam, waar ze nu een master Kunstgeschiedenis volgt. Haar kunst is te zien in de serre. Zie ook haar website

Het Kobra Ensemble bestaat uit een zestal dames. In juni 2010 wonnen zij de Eerste Prijs en de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Festival, en sindsdien ontwikkelen zij zich steeds verder. Met een repertoire dat reikt van klassiek tot pop en van complex tot toegankelijk zullen zij je verrassen. Wat zij gaan zingen ligt echter nog niet vast., maar is volledig afhankelijk van hoeveel muntjes het Kobra Ensemble zal binnenhalen. Zie voor meer informatie de website.

Kobra Ensemble

Martijn Horbach, student van de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht, presenteert deze avond, in samenwerking met Jonathan Bleeker en Anne-Marie van Noordwijk, een interactief videokunstwerk. Bekijk zijn werk op vimeo.

Fotograaf Maarten Schröder, is gespecialiseerd in portretfoto’s en modefotografie. Hij studeerde aan het Amsterdam Fashion Institute en studeert momenteel aan de Foto Academie. Zijn werk kenmerkt zich door spannende kleurbewerkingen, waardoor zijn foto’s geen alledaagse portretfoto’s zijn. Bekijk zijn werk op zijn website.