Categorieën
Café Europa

Profiel: Martin Visser

Vlak voor het uitbarsten van de economische crisis begint Martin Visser als EU-correspondent voor het Financiële Dagblad in Brussel. De daaropvolgende jaren is de econoom en journalist van dichtbij getuige van het complexe schaakspel rondom het redden van de euro. De inzichten die Visser in Brussel heeft opgedaan vormen de basis voor zijn boek De eurocrisis. Hierin analyseert hij de voortdurende botsing tussen politieke en economische afwegingen waarmee Europese politici zich blunderend door de crisis worstelen.

30 augustus verlaat Visser Brussel voor één dag en is hij te vinden in de Tolhuistuin in Amsterdam. Met een korte inleiding zal hij ons bijspijkeren over de oorsprong van Europa en het ontstaan van de crisis om ons voor te bereiden op het debat.