Categorieën
Café Europa

Profiel: Paul Scheffer


“Europa is te weinig democratisch en heeft zijn legitimatie voor vrede en bescherming opgebruikt.” Paul Scheffer, hoogleraar Europese studies aan de Radboud Universiteit, is een man met lef en niet bang om het publieke debat op te schudden. Dit deed hij, tot ongenoegen van zijn PvdA partijgenoten, in 2000 al met zijn beroemde artikel ‘Het multiculturele drama’. Hierin stelde hij, als een van de eersten, de Nederlandse integratieproblemen aan de kaak.

Scheffer is momenteel zeer kritisch over Europa, maar geen Euroscepticus. Europese politiek moet helderder worden, fouten moeten worden toegegeven. Vertel ‘het eerlijke verhaal’ en dan zal blijken: meer Europa is de beste optie, aldus Scheffer.

30 augustus gaat hij tijdens Café Europa in debat over de toekomst van de EU.