Categorieën
Algemeen nieuws

happyChaos in crisis?

De ene crisis na de andere bedreigt onze toekomst: van kredietcrisis tot economische crisis, van sociale crisis tot klimaatcrisis. Is de crisis ook bij happyChaos toegeslagen? Verbergen wij ons, klaar voor de winterslaap? Integendeel! Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan nieuwe ideeën. Wij leven juist van crisis. Het huidige complex van crises voedt ons met de stof en de noodzaak tot denken en handelen.
Je hoeft maar een krant open te slaan en er wordt een nieuwe crisis aan je opgedrongen. Of dit nou gaat over zelfzuchtige bankiers, gebrek aan vertrouwen in de economie, dreigende massale werkloosheid, milieuproblematiek of de fiscale scepter die Merkel over Europa zwaait, de boodschap is duidelijk: het gaat niet goed, en het is onze toekomst die op het spel staat. We weten dat verandering noodzakelijk is. Maar wat moet er dan anders?
Er lijkt geen juiste keus te zijn. Tussen alle doemscenario’s lijkt geen enkele oplossing toereikend. Het stemt ons cynisch: te grote plannen zijn onhaalbaar, en kleine initiatieven doen te weinig. Maar biedt deze tijd van crisis niet de beste voedingsbodem voor verandering? Is dit niet de tijd om na te denken over de fundamenten waarop we de toekomst van onze samenleving bouwen? De crisis is onze kans om vorm te geven aan een betere toekomst.

15 februari 2012 staat happyChaos weer in de Stadsschouwburg Amsterdam
Hou de website en Facebook in de gaten voor de wekelijkse update!