Categorieën
FoamLab: Flickr Op

Sprekersprofielen I: De Nieuwe Media-generatie

Aanstaande vrijdag tijdens Flickr Op! gaan een viertal internet-experts in debat over de invloed van de nieuwe media op ons leven. We gaan op zoek naar de diepere structuur van het web 2.0 die ten grondslag ligt aan dit nieuwe communicatiemedium. We bekijken niet alleen de bekende voor- en nadelen, maar analyseren ook wat precies de beperkingen en mogelijkheden zijn van het medium in de vorm hoe het zich nu ontwikkelt. Vandaag profielen van twee jonge media-experts.

Jaap Stronks

Jaap Stronks

Jaap Stronks (1981) is een van de medeoprichters van het jonge online strategie-bureau Johnny Wonder. Als online-specialist houdt hij de ontwikkelingen van het internet nauwlettend in de gaten. Eerder trainde en adviseerde hij Nieuwe Media mediabedrijven en publieke organisaties al op het gebied van online-strategie, en was hij een van de web 2.0-pioniers in Nederland. Vanzelfsprekend is het online profiel van Stronks uitgebreid en zorgvuldig vormgegeven. Hij is een actief twitteraar, heeft zijn eigen website, pagina op Vimeo en photostream op Flickr. Stronks is duidelijk deel van de nieuwe generatie die de nieuwe media totaal heeft opgenomen in haar  leven. Het is begrijpelijk dat hij absoluut positief is over de mogelijkheden die de sociale media met zich meebrengen, maar als scherp commentator is hij niet geheel kritiekloos.

Danny Mekic’

Danny Mekic

Danny Mekic’ (1987) is verreweg de jongste spreker in het debat, maar zijn verdienste zijn er niet minder om. Al in zijn tienjaren had hij succes als internetondernemer. Zoveel zelfs dat hij zijn middelbare school niet afmaakte om zich op zijn bedrijf te richten. Desondanks studeerde hij vervolgens nog Rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Als jonge expert en consultant verleent hij veelvuldig advies aan non-profit organisaties, onderwijsinstellingen, overheden en commerciële organisaties. Ook Mekic’ is niet vies van enige zelfpromotie op het web, gezien zijn uitgebreide website waar hij veel interessante thema’s op digitaal gebied aankaart. Ondanks de belangrijke plaats die het internet in zijn leven inneemt voorziet Mekic’ geen zaligmakende toekomst voor het internet. De mens staat in zijn visie uiteindelijk centraal.

Morgen volgen profielen van de andere twee debaters: Niels Taatgen (Hoogleraar Kunstmatige Intelligentie in Gronginen) en Eric Kluitenberg (Onafhankelijk mediatheoreticus en nieuwe media-criticus).