Categorieën
FoamLab: Flickr Op

Flickr Op: het Sociale Media debat

Op 26 augustus 2011 organiseert FoamLab in het Fotografiemuseum Amsterdam het evenement Flickr op! over sociale media. happyChaos neemt een deel van de inhoud voor haar rekening met een debat over de toenemende invloed van het web 2.0 op ons leven. Wij vragen ons af hoe ver de gevolgen van deze digitalisering reiken. Facebook en Twitter worden vaak bekritiseerd om de vervlakking die ze in de hand zouden werken. Raakt deze kritiek de essentie van de sociale media? Of zijn de grootste gevolgen nog relatief onzichtbaar? Als technologie zo’n grote invloed op ons leven heeft is het niet gek om je af te vragen of ze wel recht doen aan de diepte van menselijke omgang. En brengt het internet wel de beloofde democratisering van informatie? Of raken we door de sociale media steeds meer gevangen in onze eigen kringetjes, waar gelijkgestemde relaties en publicaties onze mening steeds bevestigen? Op Flickr op! gaan we hierover in debat met een aantal experts en het publiek, want zijn we zelf niet de grootste ervaringsdeskundigen?

Flickr Op is 26 augustus offline van 19.30 tot 01.00 uur in Foam
Entree: € 5,- (Kaarten alleen aan de deur verkrijgbaar).