Categorieën
Uncategorized

happyChaos presenteert: De Kracht van de Stad | 17 juni Felix&Foam

Amsterdammers, dat zijn we. Of Utrechters, Volendammers of Kudelstaarters. Misschien wel meer dan Nederlanders: we voelen ons sterker verbonden met de lokale omgeving dan met ons land. De landelijke politiek lijkt dit ook zo te zien: er is een decentralisatie gaande, van ‘Den Haag’ naar de gemeenten.

De wietpas, de Vluchtkerk, het kinderpardon: lokaal bestuur krijgt niet alleen meer verantwoordelijkheid, het neemt deze ook zelf. De pragmatische houding van het stadsbestuur vervangt de bureaucratische macht van de natiestaat. Beslissen steden in de toekomst zelf wat zij met de wetten van de nationale overheid doen?

Wat zijn de gevolgen voor onze steden? Weet de nationale overheid de macht en middelen voor het land niet beter te verdelen? Moeten we vertrouwen op een nationale visie voor de toekomst, of kunnen we meer verwachten van lokale bestuurders?

Op 17 juni gaat happyChaos in gesprek met bestuurders, denkers en andere stadse invloedrijken. Over de kracht van de stad en welke machten de toekomst van onze steden mogen bepalen.

Sprekers: Marjolein Moorman (fractievoorzitter PvdA Amsterdam), Mona Keijzer (Lid Tweede Kamer namens het CDA) Jasper Loots (schrijver van ‘De Gemeenteraad Heeft Geen Toekomst’), Sjoerd Potters (Lid Tweede Kamer namens de VVD), Han ter Heegde (Burgemeester Heerhugowaard) en moderator Martijn de Greve (communicatiestrateeg en presentator).

Datum: 17 Juni 2014

Locatie: Felix & Foam, Keizersgracht 324, Amsterdam

Inloop: 19:00u

Aanvang: 20:00u

Kaarten: €5 (aan de deur verkrijgbaar).