Categorieën
Uncategorized

Pedofilie: Het laatste taboe?

Op 11 december vond in Filmhuis Cavia ‘Pedofilie: Het laatste taboe? Deel I: Docu + Q&A’ plaats. We vertoonden de docu ‘Achter de Dijk‘ en gingen daarna in gesprek met maker Michael Schaap en Vrij Nederland journaliste Sophie Derkzen. Een geslaagde eerste avond over het omstreden onderwerp pedofilie.

Op woensdag 15 januari 2014 vindt deel twee plaats en gaan we met o.a. seksuoloog Erik van Beek, schrijver Anton Dautzenberg, VVD-politica Samira Bouchibti en psychotherapeut Jan Willem van den Berg onder leiding van Senna Maatoug in debat!

happyChaos presenteert: Pedofilie: Het laatste taboe? Deel II

In Nederland leven ruim 60.000 pedofielen. De samenleving neemt het heft in eigen hand en voert, nu meer dan ooit, een ware heksenjacht op deze groep. De plannen liggen klaar: mannen weren uit crèches, paspoorten innemen, chemische castratie bij pedofielen, een verbod op terugkeer in de maatschappij na een delict. Tegelijkertijd buigen psychiaters en neurologen zich over de werking van het brein van de pedofiel, op zoek naar oorzaak en oplossing.

Hoe gaan we verder? Een open en beheerst debat lijkt onmogelijk: twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar. Eisen we dat pedofiele gevoelens keihard de kop in worden gedrukt, of accepteren we—onder voorwaarden—de pedofiel? Zien we Partij Martijn als een rechtmatige vereniging, een veilige uitlaatklep voor pedofielen? Of als een radicale groepering, verwerpelijk omdat ze seks met kinderen wil legaliseren? En wat als virtuele kinderporno de drang naar seksueel handelen met echte kinderen vermindert? Heiligt het doel dan de vergaande middelen?

Wat is eigenlijk ons beeld van een pedofiel? Hoe moeten wij als maatschappij en als individu omgaan met dit probleem? Woensdag 15 januari gaat happyChaos met wetenschappers, therapeuten, en studenten in debat over de maatschappelijke angst voor pedofilie.

Datum: Woensdag 15 januari 2014

Aanvang: 20.00u

Begin: 20.30u

Locatie: Café Cox, Marnixstraat 429, Amsterdam

Kaarten (incl. 1 drankje): €7,- aan de deur