Categorieën
Uncategorized

happyChaos presenteert: Grensoverschrijdend Gedrag: De migratie van Roemenen en Bulgaren | januari 2014

Op 1 januari 2014 gooit Nederland haar grenzen open. Een ‘tsunami aan migranten’ vanuit Roemenië en Bulgarije is wat ons te wachten staat. Een groot gevaar voor de Nederlandse arbeidsmarkt, economie, welvaartsstaat en veiligheid op straat. Althans, dit is het doemscenario dat in de media naar voren komt.

Ook veel politici zien een openstelling van de grenzen als naderend onheil. PVV-leider Geert Wilders roept het al tijden van de daken, en ook Lodewijk Asscher, PvdA-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, begint nu bang te worden voor verdringing op de arbeidsmarkt. Maar eurocommissaris Neelie Kroes vindt Asschers angst ongegrond. In de agrarische sector zitten werkgevers te springen om deze hardwerkende en relatief goedkope krachten. Is die negatieve beeldvorming dan eigenlijk wel terecht? Doet deze nieuwe migrant niet juist het werk waar Nederland collectief geen zin in heeft? En wat is eigenlijk het risico voor ons, studenten en werkloze afgestudeerden? Staan er aan de grens ook hordes young professionals te azen op onbetaalde stages en traineeships?

Op donderdag 10 oktober zoekt happyChaos met politici en statistici naar feiten en werkelijke visies.

Grenzeloos Gedrag is het eerste debat is een reeks van drie. In de maanden oktober, november en december organiseert happyChaos elke 2e week van de maand een evenement waarin de actualiteit onder de loep wordt genomen. Met studenten, politici, en wetenschappers gaan we in debat over datgene waar we ons die maand druk over maken.

Locatie: LAB111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Wanneer: Donderdag 10 oktober 2013
Tijd: 20.00 uur
Experts: Marije Cornelissen (Europarlementariër) en Maurice Limmen (vicevoorzitter CNV). More to be announced.
Reguliere kaarten (€3) en strippenkaarten voor alle drie de evenementen (€5) zijn verkrijgbaar aan de deur.

Kijk voor meer informatie op de Facebook-evenement pagina!