Categorieën
Uncategorized

Profiel Irene Rompa

Irene Rompa is  sustainability coördinator bij TEDxAmsterdam en gepassioneerd over het toegankelijk maken van duurzaamheid. Irene zal een primeur naar Momentum brengen: de Buy Nothing New Month! Woensdagavond 15 februari zal het initiatief, waar Irene al geruime tijd met een klein team aan werkt, officiëel gelanceerd worden op Momentum. Buy Nothing New is een internationale organisatie die in oktober wereldwijd aandacht vraagt voor de manier waarop wij omgaan met ons koopgedrag. Want waarom zou alles wat we in huis halen spiksplinternieuw moeten zijn? Er is genoeg moois om te ruilen, te vragen en weg te geven. Deze oktober worden ook wij Nederlanders uitgedaagd om te ondervinden dat economie niet altijd de weg is van producent naar consument, maar ook van consumenten onderling. Irene zal samen met Jaap Vink en Mirjam Schmull deelnemen aan de Momentum spelshow.