Macht van de norm: koppen onder het maaiveld

Plein Foyer • Ronde 2 • 21:45 – 22:30

Ons handelen en de structuur van onze maatschappij worden door de heersende norm voortdurend beïnvloed. Toch is het heel moeilijk om uit te leggen wat normen precies zijn en waar ze vandaan komen. Met verschillende denkers en ervaringsdeskundigen bespreken we deze ongrijpbare macht. Hoe doorbreek je de norm? Waarom wordt daar vaak zo fel op gereageerd? Hoe ver reikt de invloed van de norm? Kunnen we ook zonder, of hebben we de norm nodig om houvast te bieden aan een gezamenlijke identiteit?

Met: 

Sylvana Simons is media-persoonlijkheid, opiniemaker en lijsttrekker van BIJ1 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam

Mounir Samuel is politicoloog, opiniemaker en auteur en doet onderzoek naar maatschappelijke verandering en sociaal revolutionaire bewegingen.

Daan Wesselman is docent aan de Universiteit van Amsterdam en deed onderzoek naar de relatie tussen lichaam, gender en het posthumane.

Michael Schaap (moderator) is documentaire- en programmamaker. Michael is bekend van het programma De Hokjesman waarin hij op antropologische zoektocht gaat naar subculturen in Nederland.