happyChaos presenteert: Schaduwmacht

Woensdagavond 7 maart 2018 19:30
Stadsschouwburg Amsterdam

Ik zie, ik zie, wat wij niet zien…

Den Haag mag in Nederland dan het centrum zijn van de politieke macht, de moderne mens is aan talloze andere machten onderworpen. Vaak hebben we de omvang of de reikwijdte van deze schaduwmachten niet eens in de gaten. happyChaos onderzoekt hoe diep deze schaduwmachten doordringen in ons dagelijks leven, of dat erg is, en wat we eraan kunnen doen.

Zijn lobbyisten pleitbezorgers van de democratie of stiekeme agendabepalers? Onder- of overschatten we de invloed van reaguurders op politieke partijen? Wat is de macht van lichaamstaal en hoe kunnen we die gebruiken? In hoeverre is institutioneel racisme een schaduwmacht en wat kunnen we daaraan doen? Laten we ons spaargeld beheren door bankiers of kiezen we voor de ketenen van de Blockchain? Kunnen algoritmes ons gedrag voorspellen en in hoeverre mogen bedrijven en overheden op hun resultaten vertrouwen? Zorgt gentrificatie voor opwaardering van de stad of is het een sluipend proces van uitsluiting?

Op 7 maart brengt happyChaos samen met Vrij Nederland, kunstenaars, dansers, politici, wetenschappers, acteurs, journalisten, activisten en 800 bezoekers schaduwmacht aan het licht. Debatteer mee, ga op ontdekkingsreis door de Stadsschouwburg en eindig dansend op het feest ‘Onder invloed’ tot je geamuseerd, gemotiveerd en wellicht ontsteld de Stadsschouwburg verlaat.

Koop hier je tickets

Meer informatie over de verschillende debatrondes vind je hier

Meer informatie over de verschillende sprekers vind je hier

Meer informatie over de verschillende kunstenaars en acts vind je hier