Boze twitteraars: waarom schreeuwen werkt

Vrij Nederland Zaal • Ronde 2 • 21:45 – 22:30

Wie zich regelmatig op Twitter beweegt denkt al snel dat Nederland wordt bevolkt door louter boze burgers. Of het nu gaat over immigratie, Zwarte Piet, identiteit of genderneutrale toiletten: de oordelen van rechtse en linkse twitteraars tuimelen over elkaar heen met gierende hyperbolen. Steeds vaker dringen de gepolariseerde discussies op de sociale media door in het politieke debat. Maar wie zijn deze boze twitteraars eigenlijk, aan de rechter- en de linkerkant van het spectrum? Hoe verhouden zij zich tot de traditionele media? En hoe groot is hun invloed op de politiek? Naar aanleiding van de reportage van Vrij Nederland en Nieuwsuur over boze twitteraars gaat Martijn de Greve in gesprek met verschillende sprekers over de macht van deze twitteraars en de invloed van sociale media op de politiek.

Met o.a.:

Claes de Vreese is hoogleraar politieke communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en momenteel Fellow aan het Shorenstein Center for Media, Politics, and Public Policy aan de Kennedy School of Government van Harvard University.

Anne Fleur Dekker is feminist, auteur, activist en schrijft opiniestukken voor onder andere Joop.

Wierd Duk is journalist, historicus, auteur en algemeen verslaggever voor De Telegraaf.

Martijn de Greve (moderator) is een professioneel debatleider en moderator, gespecialiseerd in politieke en maatschappelijke debatten. Hij modereert onder andere maandelijks Politieke Junkies in de Balie.